Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Wordt mijn fysiobehandeling vergoed?

Als u aanvullend verzekerd bent dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Net als De Pees Specialist, onze oorspronkelijke praktijk voor peesklachten, heeft ook Fysio De Kuil met vrijwel alle grote zorgverzekeraars een contract gesloten. Op die manier kunnen uw behandelingen bij onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven worden vergoed. Toch is het altijd goed om van te voren even te checken bij uw zorgverzekeraar of uw polis niet gewijzigd is en u verzekerd bent voor fysiotherapie behandelingen.

Check vergoeding fysiotherapie

Bij het checken van uw verzekeringspolis vindt u waarschijnlijk een overzicht met het aantal behandelingen voor algemene fysiotherapie dat u vergoed krijgt. In dat geval hoeft u geen rekening te houden met extra kosten voor behandelingen door Fysio De Kuil. U betaalt altijd wel uw verplichte eigen risico aan uw zorgverzekeraar.

Tarieven

 

Wijziging vanaf 2023

 

overzicht vergoeding zorgverzekeraars 2023

Vanaf 2023 wordt bij de verzekerden van ASR/Ditzo en Caresq mogelijk een extra tarief gehanteerd voor uw behandelingen fysiotherapie. Genoemde zorgverzekeringen voldoen niet aan onze kwaliteitscriteria of bieden een dusdanig laag tarief dat wij niet meer de kwaliteit kunnen garanderen die u van ons mag verwachten. Uiteraard is iedereen welkom in onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Op deze website vindt u onze tarieven. Als u verzekerd bent bij één van bovenstaande zorgverzekeringen dan krijgt u de behandelingen vaak wel gedeeltelijk (soms volledig) vergoed bij het insturen van onze rekening. Bij alle andere zorgverzekeraars worden de behandelingen wel volledig vergoed. Voor vragen kunt u altijd terecht bij één van onze fysiotherapeuten of kunt u het online contactformulier invullen.

Tarieven met ingang van 1 januari 2023

Dit zijn de tarieven die u per behandeling betaalt als u geen aanvullende verzekering hebt:

  • screening, intake en onderzoek € 55
  • reguliere zitting fysiotherapie € 43
  • niet nagekomen afspraak / niet tijdig afgezegd* € 43

*een afspraak afzeggen of wijzigen kan tot max. 24 uur van te voren kosteloos

Eenmalige kosten buiten vergoeding

Om kwaliteit te blijven leveren en u te voorzien van hoogwaardige gespecialiseerde fysiotherapie kunnen wij in bepaalde situaties vragen om een bijdrage. Met deze bijdrage, ook wel Servicekosten/AVB genoemd, worden de volgende zaken bekostigd: Kinesiotape, naaldjes voor de dry-needling / EPTE / shockwave en of Echografie (ultrasound-gel), water in de fitnessruimte, het maken en aanpassen van trainingsschema’s, reparaties aan de fitness apparatuur en overige (leesmap, energie g/w/l, koffie en thee). Deze kosten worden namelijk in veel gevallen niet gedekt door uw zorgverzekeraar. Dit overleggen wij altijd eerst met u mocht het nodig zijn. Deze bijdrage is dus niet standaard.

Onderstaande tarief hanteren wij als eventuele eenmalige kosten naast een reguliere zitting fysiotherapie:

  • Servicekosten / AVB € 69

Automatische declaratie

Behandelingen bij Fysio De Kuil die binnen uw vergoeding vallen worden automatisch gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

 

shockwave therapie fysiotherapie bodegraven fysio de kuil

Tips voor aanvullende zorgverzekering.