Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Wordt mijn fysiobehandeling vergoed?

Als u aanvullend verzekerd bent dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Net als De Pees Specialist heeft ook Fysio De Kuil, praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven, met vrijwel alle grote zorgverzekeraars een contract gesloten, zodat uw fysiobehandelingen worden vergoed. Toch is het goed om van te voren even te checken bij uw zorgverzekeraar of uw polis niet gewijzigd is en u verzekerd bent voor fysiotherapie behandelingen.

Check vergoeding fysiotherapie

Bij het checken van uw verzekeringspolis vindt u waarschijnlijk een overzicht met het aantal behandelingen voor algemene fysiotherapie dat u vergoed krijgt. In dat geval hoeft u geen rekening te houden met extra kosten voor behandelingen door Fysio De Kuil. U betaalt altijd wel uw verplichte eigen risico aan uw zorgverzekeraar.

Wijziging vanaf 2023

wijziging zorgverzekeraars 2023

Vanaf 2023 wordt bij de verzekerden van Zorg en Zekerheid, ASR/Ditzo en Caresq mogelijk een extra tarief gehanteerd voor uw behandelingen fysiotherapie. Genoemde zorgverzekeringen voldoen niet aan onze kwaliteitscriteria of bieden een dusdanig laag tarief dat wij niet meer de kwaliteit kunnen garanderen die u van ons mag verwachten. Uiteraard is iedereen welkom in onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Op deze website vindt u onze tarieven. Als u verzekerd bent bij één van bovenstaande zorgverzekeringen dan krijgt u de behandelingen vaak wel gedeeltelijk (soms volledig) vergoed bij het insturen van onze rekening. Bij alle andere zorgverzekeraars worden de behandelingen wel volledig vergoed. Voor vragen kunt u altijd terecht bij één van onze fysiotherapeuten of kunt u het online contactformulier invullen.

Tarieven met ingang van 1 januari 2023

Dit zijn de tarieven die u per behandeling betaalt als u geen aanvullende verzekering hebt:

  • screening, intake en onderzoek € 40
  • reguliere zitting fysiotherapie € 40
  • niet nagekomen afspraak € 25 (niet afgezegd binnen 24 uur)

Eenmalige kosten buiten vergoeding

Om uw pijnklacht goed te kunnen beoordelen kan echografisch onderzoek nodig zijn. Na de echografie kunnen wij uw pijnklacht gericht behandelen met fysiotherapieshockwave of EPTE therapie. Dit overleggen wij altijd eerst met u, want het kan voorkomen dat uw verzekering deze behandeltechnieken niet vergoedt. U betaalt dan eenmalige kosten om de apparatuur te kunnen bekostigen en de kwaliteit hoog te houden.

Onderstaande tarief hanteren wij als eenmalige kosten naast een reguliere zitting fysiotherapie:

  • Echografisch onderzoek € 69

Automatische declaratie

Behandelingen bij Fysio De Kuil die binnen uw vergoeding vallen worden automatisch gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

shockwave therapie fysiotherapie bodegraven fysio de kuil

Tips voor aanvullende zorgverzekering.