Pijnklachten door een tenniselleboog

Behandeling bij pijn aan de elleboog

Sporten, veel achter de computer zitten, een verkeerde houding bij je dagelijkse activiteiten. Overbelasting van spieren of gewrichten komt heel vaak voor en kan vervelende gevolgen hebben. Pijn aan de elleboog kennen we ook wel als een tenniselleboog, waarbij de buitenkant van de elleboog pijnlijk is. Juist omdat dit een gehoorde pijnklacht is binnen onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven hebben wij een effectieve behandeling bij pijn aan de elleboog. Ervaar je pijn aan de arm bij kracht zetten of tillen, dan kunnen wij je helpen om je pijnklachten te verminderen. Voor een intake of adviesgesprek kun je contact opnemen met Fysio De Kuil in Bodegraven.

Afspraak maken
behandeling tenniselleboog met fysiotherapie bij Fysio De Kuil in Bodegraven

Wat is een tenniselleboog?

Epicondylitis lateralis is de Latijnse benaming van een tennisarm of een tenniselleboog. Deze veelvoorkomende aandoening zorgt voor pijn aan de onderarm, specifiek in de elleboog. Mensen ervaren pijn aan de buitenkant van de elleboog die erger wordt bij het bewegen van de arm of pols. Weerstand met een gestrekte elleboog en bij druk op de aanhechting van de spieren halverwege de arm geeft tevens pijn. Eigenlijk ervaar je pijn bij alledaagse bewegingen als kracht zetten, tillen en typen op een toetsenbord.

Tenniselleboog oorzaken

Meestal ligt de oorzaak van het ontstaan van een tenniselleboog bij sporten of de werkhouding. Dan gaat het om repeterende bewegingen of kracht zetten in een verkeerde houding. Hierdoor kunnen de strekkers van de pols in de onderarm overbelast raken en pijn veroorzaken. Literatuur leert dat er een sterke relatie is tussen het ontwikkelen van elleboogklachten na eerdere pijnklachten in de schouder of nek. Pijnklachten verminderen is waar fysiotherapeuten van Fysio De Kuil bij kunnen helpen. Vanzelfsprekend staan wij voor je klaar in onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Samen met jou zoeken we een oplossing voor jouw pijnklacht. We kijken verder dan alleen een pijnlijke elleboog of tennisarm.

Pijnklachten verminderen

Bij een tenniselleboog of tennisarm is het mogelijk dat pijnklachten vanzelf verminderen. Eerder bleek uit onderzoek dat het grootste deel van mensen met een tenniselleboog binnen een half jaar tot een jaar hertelt. Soms houden de symptomen langer aan of wil je sneller van de pijn af zijn. Dagelijks pijn is voor bijna iedereen de aanleiding om te kiezen voor een behandeling met fysiotherapie. Wij zetten in op het verminderen van pijnklachten met een effectieve fysiobehandeling.

Wat kan fysiotherapie in Bodegraven voor mij betekenen?

Misschien bestaat er een link met eerdere schouderklachten of pijnklachten in de nek. Wetende dat een verkeerde houding, sporten of de werkomgeving in de meeste gevallen de oorzaak van het probleem zijn, bespreken we alle factoren die mogelijk van invloed zijn. Op die manier kunnen wij vervelende pijnklachten aan de elleboog of arm verhelpen en in de toekomst voorkomen. Dankzij ondersteunende behandeltechnieken zijn wij in staat om fysiotherapie zo effectief mogelijk in te zetten voor elke pijnklacht. Denk aan medical taping, dry needling en myofasciale releasetechnieken. Laat ons weten welke pijnklachten jij hebt en wij vertellen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Pijnklachten aan de elleboog verhelpen

Heb je pijn in je elleboog? Dan is de kans groot dat de spieren en pezen in je arm overbelast zijn. Overbelasting kan een tenniselleboog veroorzaken. Common Extensor Tendon, afgekort CET, zijn de pezen in je arm die zorgen voor het strekken van het polsgewricht en lopen naar de buitenzijde van de elleboog waar de pezen zich aanhechten op de laterale epicondyle. Op dit punt kan een pijnlijke plek ontstaan waardoor jouw pijnklachten aanhouden. De pees in de arm die daarbij vaak klachten geeft is die van de extensor carpi radialis brevis spier. Laat een pijnlijke elleboog effectief behandelen door Fysio De Kuil, praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven.

Overige pijnklachten aan elleboog

Naast een tenniselleboog helpt Fysio De Kuil ook bij andere elleboogklachten en pijn in de elleboog zoals:

  • RSI
  • snapping triceps
  • artrose elleboog
  • golfers elleboog
  • radiaal tunnelsyndroom
  • plica syndroom

Afspraak maken

Bij klachten aan je elleboog kun je terecht bij Fysio De Kuil voor een effectieve fysiobehandeling. Vind op deze website alle informatie over behandelingen van chronische pijn en peesklachten. Voor het maken van een afspraak bij Fysio De Kuil praktijk voor fysiotherapie en hydrotherapie in Bodegraven kun je ons bellen, mailen of online een afspraak maken.

pijn in arm en elleboog