Pijnklachten in de achillespees

Pijn in de achillespees

Uw achillespees zorgt voor het overbrengen van de energie van de kuitspier naar de hiel en daardoor kan de voet zich strekken. Lopen, springen en staan, het kan niet zonder uw achillespees te gebruiken. Deze belangrijke pees is oersterk en kan zelfs meer dan 1000 kilo dragen, maar de achillespees heeft ook rust en herstel nodig. Neemt u deze rust niet of niet voldoende, dan kunt u pijn in de achillespees krijgen. Een vervelende pijnklacht die u effectief kunt laten behandelen door Fysio De Kuil.

pijn in hiel en achillespees

Oorzaak achillespeesklachten

Uw achillespees de nodige rust geven na intensief bewegen of sporten is van belang, omdat uw pees na belasting moet herstellen. Krijgt de pees deze rust niet, dan kunnen er microscopisch kleine scheurtjes (degeneratie) ontstaan waardoor de kwaliteit en draagkracht van de achillespees minder worden.

Uw lichaam signaleert de kleine scheurtjes als een beschadiging en zal deze willen herstellen. Dan treedt pijn en zwelling op, waaraan u achillespeesklachten herkent.

Behandeling bij pijn aan uw achillespees

Pijn aan uw achillespees laat u behandelen door Fysio De Kuil, uw fysiotherapeut in Bodegraven bij pijnklachten aan pezen en spieren. Herstel alleen door rust werkt niet altijd en uw achillespees blijft geïrriteerd en pijnlijk, waarbij een dikke pijnlijke bult op de achillespees zichtbaar is. Dan is uw achillespees zichtbaar ontstoken, wat een vervelende blessure is. Wij kunnen u van uw achillespeesklachten afhelpen met een effectieve fysio behandeling.

Ontsteking slijmbeurs hiel

Achter het hielbeen zit een slijmbeurs die pijn kan geven en kan gaan ontsteken. Pijn door ontsteking van de slijmbeurs in de hiel kan komen door een trauma, denk aan vallen, struikelen of een schop tegen de hiel. Maar ook als gevolg van overbelasting van de achillespees.

In zeldzame gevallen is het een op zichzelf staande klacht. Het kan voorkomen dat de slijmbeurs zich vult en gaat ontsteken als gevolg van reumatoïde artritis. Pijn in de hiel hoeft dus niet altijd van de achillespees af te komen. Echografische beeldvorming kan duidelijkheid geven.

ontsteking slijmbeurs hiel
voet enkel pijn

Afspraak maken

Meer informatie over de behandeling van uw chronische pijn en peesklachten door Fysio De Kuil praktijk voor fysiotherapie en hydrotherapie in Bodegraven. U kunt online uw afspraak maken voor een intake of een behandeling.