neurologie

Meer dan fysiotherapie

Onze kracht is meer dan fysiotherapie alleen

Over haar werk bij Fysio De Kuil kan ons nieuwe teamlid Annemarieke enthousiast vertellen. Zij doet namelijk meer dan fysiotherapie alleen en benadrukt daarmee de extra kracht van onze fysiotherapiepraktijk. Maak kennis met deze ervaren fysiotherapeut en haar medische achtergrond. De perfecte mix van specialismen binnen onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven.

Kennismaken met Annemarieke

Hoi, mijn naam is Annemarieke Jongerius-de Wit en ik ben fysiotherapeut. Ik ben al meer dan 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut in het HagaZiekenhuis en heb in die jaren zowel klinisch als poliklinisch mij verder ontwikkeld. Per 1 november ben ik naast mijn werk in het HagaZiekenhuis ook werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio de Kuil in Bodegraven. Graag vertel ik jullie waar mijn expertises liggen en dat ik breder gespecialiseerd ben dan de reguliere fysiobehandelingen.

Annemarieke

Neurologie

Neurologie om mee te beginnen. Ik ben gediplomeerd in de neurorevalidatie en betrokken bij het opzetten van het neuronetwerk Haaglanden. Vaak heb ik gezien dat patiënten na een ziekenhuisopname niet bij een therapeut met afdoende expertise terechtkomen en vastlopen. Of soms zelfs helemaal nergens starten met een passende behandeling. Fysio De Kuil is aangesloten als zorgverlener bij het neuronetwerk. Waardevolle kennis die gedeeld wordt binnen het netwerk kan ik inzetten in mijn behandelingen. Vanuit mijn eigen interesse, maar zeker ook vanuit de vraag in de praktijk, blijf ik mij verder verdiepen en ontwikkelen in de functionele neurologische stoornissen. Heeft u bijvoorbeeld klachten als duizeligheid of moeite met evenwicht dan heeft dat mogelijk een neurologische oorzaak. Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden voor een gerichte behandeling.

logo neuronet

Chronische pijn

Ook heb ik ervaring met het behandelen van chronische pijn. Op de pijnpoli verzorg ik proefbehandelingen met TENS. Door de effecten bij te houden weet ik door de jaren heen goed bij welke indicaties TENS succesvol kan zijn. De TENS methode werkt met zwakke elektrische stroompjes die via de huid de zenuwen bereiken. Op die manier wordt de pijnprikkel als het ware geblokkeerd en kunnen nekklachten, rugklachten en inzakkingsfracturen effectief worden behandeld. De term chronische pijn gebruiken we wanneer de pijnklacht meer dan drie maanden aanwezig is. Vergelijkbare methoden zijn EPTE en Shockwave die door Fysio De Kuil worden toegepast bij chronische pijn. Dit zijn effectief bewezen methoden om chronische pijnklachten te verhelpen. Aanvullend kan er behandeld worden met fysiotherapie, pijn-educatie, psychosomatische fysiotherapie en dry-needling. Patiënten krijgen vooraf uitgebreide informatie over de behandeling bij chronische pijn en wat zij kunnen verwachten. Vragen kunnen vooraf en tijdens een traject altijd gesteld worden in onze praktijk.

Oedeemtherapie

Daarnaast ben ik oedeemtherapeut. En hoewel ik geen oncologisch fysiotherapeut ben heb ik wel veel ervaring met deze doelgroep. Zo werk ik klinisch zowel op de oncologie als de hemato-oncologie en hebben wij in het verleden ook oncologische oefengroepen gehad. Poliklinisch heb ik met name ervaring opgedaan in het behandelen van patiënten na een mastectomie. Informatie over oedeemtherapie geven wij u graag in een persoonlijk gesprek.

***

Afspraak maken voor meer dan fysiotherapie alleen

Wij zijn ontzettend blij met Annemarieke in ons team van fysiotherapeuten en behandelaars. Naast haar enthousiasme heeft zij een zeer specialistische aanpak. Op een rustige manier weet zij een situatie te doorgronden om samen met de patiënt op zoek te gaan naar de kern van de pijn.

U ziet, wij doen meer dan fysiotherapie alleen. Wilt u een afspraak maken met Annemarieke of kennismaken met onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven? Laat dan zeker uw gegevens achter op onze site, mail ons of neem telefonisch contact op met Fysio De Kuil.