Hydrotherapie

ervaar de voordelen van een effectieve behandeling in verwarmd water

Maak kennis met hydrotherapie

Een behandelmethode in verwarmd water noemen we hydrotherapie. Fysio De Kuil maakt gebruikt van het verwarmde zwembad in Sportcentrum De Kuil en kan daarom ook hydrotherapie aanbieden aan patiënten.

Vaak wordt de behandeling in het water toegepast op mensen met reuma of tijdens revalidatie. Het warme water zorgt voor een verlichtende werking bij pijnklachten, de oefeningen zijn makkelijker uit te voeren omdat we in het water gewichtloos zijn en we kunnen ons lichaam beter ontspannen.

hydrotherapie fysiotherapie in verwarmd water fysio de kuil bodegraven

Hydrotherapie bij chronische pijn en revalidatie

Mensen met een chronische aandoening die moeite hebben met bewegen of voor wie bewegen pijnlijk is, adviseren wij hydrotherapie. Ook behandelen wij mensen met hydrotherapie aan het begin van een revalidatietraject. Daarnaast is therapie in het water effectief na een herniaoperatie of bij een nieuwe heup of nieuwe knie. Spieren worden soepeler in het warme water, bewegen gaat makkelijker en is minder pijnlijk. Een reeks behandelingen kan op lange termijn voor pijnvermindering zorgen.

Net als voor fysiotherapie geldt ook voor hydrotherapie dat een behandeling persoonlijk is. Wat de één prettig vindt, kan voor de ander niet prettig zijn. Over het algemeen is onze ervaring met hydrotherapie als behandelmethode positief en minder belastend voor de patiënt dan reguliere therapie.

Per 1 maart 2021 kunt u voor Fysiotherapie, Peesklachten en Hydrotherapie terecht bij Fysio De Kuil in Sportcentrum De Kuil in Bodegraven, Sportlaan 1a.

fysiotherapie in het water

Fysiotherapie in het water

Hydrotherapie kunt u zien als fysiotherapiebehandeling in het water waarbij u begeleid wordt door een gediplomeerd fysiotherapeut van Fysio De Kuil. Wilt u hydrotherapie proberen en ervaren dat u makkelijker beweegt in het water? Minder pijn en ontspannen een behandeling ondergaan?

Voor hydrotherapie maken wij eerst een intake-afspraak met u. Dan vertellen wij wat de behandeling inhoudt, wat u van ons kunt verwachten, waar de behandeling plaatsvindt en welke resultaten wij van de behandeling verwachten. Wilt u een afspraak maken? Dat kan via deze website of telefonisch bij Fysio De Kuil.

Het doel van hydrotherapie

  • Minder pijn
  • Minder stijfheid
  • Makkelijker bewegen
  • Meer spierkracht
  • Trainen van uithoudingsvermogen
  • Verbeteren van dagelijkse handelingen
  • Positieve mindset