EPTE Therapie

een gerichte aanpak voor hardnekkige peesklachten

EPTE Therapie bij pijn een peesklachten

Blijft uw pees pijn doen of ervaart u andere langdurige pijnklachten? Kies voor een EPTE® behandeling door Fysio De Kuil bij chronische pijn of peesklachten. Ook bij pijn aan de achillespees, schouder, elleboog, knie of klachten als hielspoor of een liesblessure is EPTE® een zeer effectieve therapie.

Dagelijks pijn en alles al geprobeerd, maar ervaart u nog steeds pijnlijke klachten? Dan is EPTE® therapie wellicht voor u de oplossing.

Het EPTE® concept

Een samenvatting: Tijdens EPTE® therapie zorgt een dun naaldje in de pees milde stroomtriggers, waardoor de bezeerde pees weer nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Zelfs bij jarenlange pijnklachten heeft deze behandeling resultaat. De oefenmethodiek is wetenschappelijk effectief bewezen. EPTE® therapie helpt de pees weer sterk en trekvast te worden.

EPTE® iets voor u?

Fysio De Kuil is uw EPTE® therapeut in Bodegraven en kan u alles over de behandeling vertellen. Na een intake en echografisch onderzoek, kunnen wij bepalen of EPTE® Therapie iets voor u kan betekenen.

dagelijks pijn laten behandelen

Wat doet de behandeling precies?

EPTE® is een innovatieve en veilige behandeling om van uw chronische peesproblemen af te komen. Alleen gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten mogen de behandeling uitvoeren. EPTE® therapeuten hebben een intensief opleidingstraject gehad om de techniek te mogen toepassen in de praktijk.

Een overzicht van gecertificeerde EPTE® therapeuten staat op een internationale site. Voordeel hiervan is dat u altijd kunt nagaan of uw fysiotherapeut daadwerkelijk bevoegd is om de EPTE® apparatuur te gebruiken. Overigens is dit het enige apparaat ter wereld dat CE gecertificeerd is voor gebruik in pezen en spieren. Fysio De Kuil beschikt over de juiste papieren en ervaring om deze behandeling toe te passen.

Hoe werkt het?

Een flinterdun naaldje (0,3mm) wordt tijdens de behandeling onder echografische begeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht. Vervolgens wordt er kortdurend (nog geen 2 minuten) een hele lichte stroom (micro-ampèrage) toegepast. Dit kan wat oncomfortabel aanvoelen, maar pijnlijk is een groot woord en het effect is maximaal.

De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapieprogramma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren.

Het EPTE® concept staat bekend om zijn unieke werking en een nauwkeurige aanpak als het gaat om de meest hardnekkige peesproblemen.

Leven zonder pijn

Na ongeveer 3 maanden kan de pees de normale belasting in uw dagelijks leven weer goed aan zonder pijnklachten. Ook mag u geleidelijk aan weer gaan sporten.

Onze ervaring is dat er gemiddeld 4 tot 6 EPTE® behandelingen nodig zijn. Aangevuld met oefentherapiesessies die niet op de behandeldag kunnen plaatsvinden. Uw pees moet namelijk eerst minimaal 48 uur na de behandeling herstellen voordat u gaat belasten.

Afspraak maken

Fysio De Kuil is een gediplomeerd EPTE® behandelaar voor bij pijn en peesklachten. U maakt via deze website of telefonisch eenvoudig een afspraak maken voor een intakegesprek.

Meer informatie over de behandeling van uw chronische pijn en peesklachten door Fysio De Kuil praktijk voor fysiotherapie en hydrotherapie in Bodegraven. Of maak online een afspraak voor een intake of een behandeling.

De voordelen van EPTE

  • Zeer nauwkeurige behandeling
  • Chronische peesklachten verlichten
  • Pijnvrij kunnen bewegen
  • Spierkracht opbouwen
  • Verbeteren van dagelijkse handelingen
  • Mee kunnen doen met activiteiten
  • Prettiger sociaal leven