COPD revalidatie met fysiotherapie

Effectieve behandeling voor COPD patiënten bij Fysio De Kuil in Bodegraven

revalidatie fysiotherapie bodegraven

COPD revalidatie met fysiotherapie

Mensen met COPD ervaren niet alleen problemen met ademhalen, want in de meeste gevallen heeft deze chronische aandoening invloed op het totale leven. Bewegen is moeilijk, het lichaam werkt niet mee en het energieniveau is dermate laag dat mensen met COPD aan huis gekluisterd zijn.

Gelukkig kunnen wij vanuit Fysio De Kuil een effectieve behandeling bieden voor COPD revalidatie met fysiotherapie. Heel specialistisch en persoonlijk bekijken wij samen met u welke mogelijkheden wij voor u hebben om beter te kunnen omgaan met COPD.

Fysiotherapie voor COPD patiënten

COPD is een afkorting van Chronic Obstructive Pulmonairy Disease (COPD) en behoort tot de categorie chronische longziekten. Ervaart u dagelijks vervelende gevolgen van uw ziekte, dan gaan wij graag met u in gesprek om u te helpen om de pijn te verlichten. Ook als er nog geen COPD bij u is vastgesteld, maar u heeft gevoelige longen of moeite met ademhalen, dan biedt Fysio De Kuil uitkomst. Onze fysiotherapeuten behandelen COPD patiënten met fysiotherapie en kunnen ook preventief voor u een behandelplan opstellen.

Intensief maar nuttig

Omdat de chronische aandoening COPD een sterk invaliderend karakter heeft zijn patiënten sneller geneigd om niet of niet voldoende te bewegen. Juist dan gaat uw situatie harder achteruit en kan een behandeling met fysiotherapie effectief zijn. In uw dagelijks leven zult u ervaren dat bewegen net wat makkelijker gaat. Door ademhalingstechnieken is het mogelijk dat u minder benauwd bent en uw angst afneemt. Over het algemeen ervaren onze patiënten COPD revalidatie met fysiotherapie als een intensieve maar zeer nuttige therapie.

Fysiotherapie in Bodegraven

Niet alleen mensen met pijnlijke gewrichten komen bij de fysio. Dagelijks begeleiden wij mensen van alle leeftijden met uiteenlopende aandoeningen. Sommige ziektebeelden zijn duidelijk en kunnen wij gericht behandelen, maar er zijn ook situaties waarbij niet bekend is waar de pijn of vermoeidheid vandaan komt. Fysio De Kuil adviseert altijd eerst contact op te nemen met uw huisarts als u onbekende pijnklachten heeft. Is het ziektebeeld duidelijk, wilt u revalideren van een pijnlijke val of operatie of heeft u een sportblessure? Dan kunnen wij u als professionele praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven helpen bij het verminderen van uw pijnklachten.

Afspraak maken

Fysio De Kuil is gevestigd in OptiSport Sportcentrum De Kuil aan de Sportlaan. Op deze locatie beschikken we over verschillende behandelruimten en een oefenzaal met fitnessapparatuur met veel privacy. Via onze website kunt u eenvoudig een afspraak maken. Lukt dat niet of wilt u liever persoonlijk contact met uw fysiotherapeut? Mail of bel ons dan gerust.

programma fysio fitness bodegraven

Heeft u COPD klachten?

Bent u bekend met COPD en kiest u voor een behandeling met fysiotherapie? Maak dan een afspraak bij Fysio De Kuil in Bodegraven aan de Sportlaan. Onze behandelmethoden worden altijd uitgevoerd door een erkend fysiotherapeut. Wij behandelen onze patiënten persoonlijk en vertellen eerst wat wij eventueel voor uw situatie kunnen betekenen. In onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven beantwoorden wij al uw vragen. In overleg met u stellen wij een behandelplan voor u op en bieden u een verantwoorde behandeling voor COPD revalidatie met fysiotherapie.

 

Doel van revalidatie bij COPD

  • Betere conditie
  • Minder benauwd gevoel
  • Meer energie en levenslust
  • Pijnvrij kunnen bewegen
  • Dagelijkse activiteiten rustig opbouwen
  • Persoonlijke behandeling
  • Tips voor thuis

 

ONLINE AFSPRAAK MAKEN